Over mij

I am your teacher in yoga; yoga is your teacher in life

Mijn naam is Lana, yogadocent en psycholoog. In India betekent ‘lañā’ ‘meenemen’ of ‘vergezellen’. Dat is het overkoepelende doel in alles wat ik doe: om je mee te nemen, te begeleiden in het proces van zelfontwikkeling – waar yoga heel goed bij kan helpen.  

Persoonlijk maakte ik kennis met yoga in mijn tienerjaren, eerst vooral als een vorm van beweging die mij hielp om met meer bewustzijn en zachtheid verbinding te maken met mijn lichaam. Gaandeweg merkte ik dat yoga ook op mentaal vlak een verdiepend effect had. Ik leerde nog meer over yogafilosofie toen ik rondreisde in India en Nepal – er ging een wereld voor me open. Yoga raakte zo steeds meer verweven in mijn leven. Het is een levenswijze die me helpt om iedere dag te blijven leren.

Als yogadocent en psycholoog specialiseer ik mij verder in yogatherapie. Yoga is een veelomvattende leefstijl met verschillende elementen die je kunnen helpen bij de verbetering van je gezondheid. Door dit te integreren met kennis uit psychologie en moderne wetenschap ontstaat er een brede benadering van fysieke en mentale gezondheid, die toegepast kan worden op ieders persoonlijke behoeften. Zelf vind ik het enerverend om bij te dragen aan de ontwikkelingen in dit veelbelovende veld. Maar bovenal hoop ik iedereen met wie ik werk zo goed mogelijk te helpen door samen te onderzoeken hoe yoga kan helpen gezond, krachtig en verbonden in het leven te staan.

Ik ben afgestudeerd in klinische psychologie en neuropsychologie (MSc.) aan de Universiteit Utrecht. Ook ben ik aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP).

Daarnaast ben ik gecertificeerd yogadocent. Mijn basisopleiding heb ik gevolgd bij de Arhanta Yoga Ashram in India. Verder blijf ik mijn eigen ontwikkeling in yoga voortzetten door o.a. modules van het Svastha Yoga Therapy Programme te volgen.

RYT-200Afbeeldingsresultaat voor utrecht university

%d bloggers like this: