Afspraak maken

Wie ik ben en hoe ik werk

Als yogadocent en psycholoog geef ik les in diverse vormen van yoga. Daarnaast geef ik cursussen en workshops yogatherapie, waarin je meer leert over de achtergrond van yoga en yogatherapie. Ook geef ik individuele yogasessies en therapieprogramma’s op maat waarmee je kunt werken aan zowel je fysieke als mentale gezondheid. Yoga is een holistische levensstijl met verschillende elementen die je kunnen helpen om goed voor jezelf te zorgen. Dit is een proces dat je gedurende je leven blijft ontwikkelen, waarin ik je graag op weg help.

Eerste kennismaking en advies

Wil je weten wat yogatherapie voor jou kan betekenen? Maak dan vrijblijvend een eerste afspraak. We kijken samen waar je behoeften liggen en je krijgt persoonlijk advies op basis van jouw wensen en mogelijkheden.

Tijdens de eerste sessie yogatherapie kijken we samen naar verschillende elementen van je gezondheid en functioneren (o.a. lichaam, adem, mentaal welbevinden, leefstijl, omstandigheden, de ontstaansgeschiedenis van eventuele klachten, steunende factoren en veerkracht). Aan de hand daarvan krijg je persoonlijk advies met yoga-oefeningen en tips voor het dagelijks leven.

Soms is één afspraak genoeg, maar vaak is het zinvol om enkele vervolgafspraken te plannen om op de lange termijn met je doelen aan de slag te gaan. Een uitgebreider traject (het individueel yogatherapieprogramma va. 8 sessies) behoort ook tot te mogelijkheden.

Vervolgsessies yogatherapie

In yogatherapie leer je technieken aan waarvan we weten dat ze ons hele systeem in balans brengen; ik combineer deze met kennis en ervaring uit psychologie/gezondheidswetenschappen om je gericht te helpen je gezondheid en welzijn te verbeteren. Uiteindelijk is het doel dat je zelf je lichaam en binnenwereld beter leert kennen, gaat aanvoelen wat de signalen zijn van balans/disbalans, en vaardigheden opbouwt om dan goed voor jezelf te zorgen. Dit is een proces op de lange termijn waarin je je blijft ontwikkelen. We kunnen dus samen beslissen wat je wil leren, hoe vaak en hoe lang je samen wil oefenen, en wanneer je voldoende in handen hebt om je eigen weg te vervolgen. 

Over het algemeen beginnen we op de mat (waar het relatief gemakkelijk is om gewoontes te veranderen, bewust van te zijn) en leer je langzamerhand de vertaalslag te maken naar je dagelijks leven (waar je veel meer in je automatische patronen zit, dus dat is veel moeilijker).

We stellen een globaal doel (waar wil je op de langere termijn naartoe) en stellen op basis daarvan kleine, functionele doelen (welke stappen zou je vandaag al kunnen zetten?). Zo wordt verandering, wat vaak moeilijk en overweldigend is, makkelijker.

Locaties en tarieven

Een individuele sessie yogatherapie kan plaatsvinden bij jou thuis of (op basis van beschikbaarheid) op locatie in Amsterdam. Tevens is het mogelijk om de sessie online (via Zoom) te doen.

Je kunt bij mij rekenen op de volgende tarieven (excl. btw):

  • Eerste afspraak & advies 90 minuten: € 95,00
  • Vervolgafspraak van 60 minuten: € 75,00
  • Vervolgafspraak van 90 minuten: € 95,00
  • Individueel yogatherapieprogramma va. 8 sessies: € 60,00/80,00 per sessie van 60 resp. 90 minuten (+ gratis intake)

NB: voor een afspraak op locatie is mogelijk een extra tarief voor gebruik van de ruimte van toepassing; bij afspraken thuis worden mogelijk reiskosten in rekening gebracht.

Voorwaarden en privacy

Wanneer je een afspraak boekt, ontvang je de algemene voorwaarden en privacyverklaring. Deze kun je ondertekend meenemen naar de eerste afspraak.

Afspraak maken

Stuur me een bericht met je naam, contactgegevens en vragen/wensen voor yogatherapie. Dan plannen we in overleg een afspraak in.

NB: momenteel heb op korte termijn géén plek voor nieuwe afspraken (02-09-2022). Vragen zijn welkom, voor een afspraak heb je wat geduld nodig.

%d bloggers like this: